Algemeen

Gemengde beukenhaag planten? Inspiratie & tips!

De prachtige beukenhaag is verkrijgbaar als groene beukenhaag (Fagus Sylvatica) en rode beukenhaag (Fagus Sylvatica Atropunicea). Wil je beukenhaag in de tuin planten en kun je niet kiezen tussen deze twee prachtige eyecatchers? Overweeg dan zeker een gemengde beukenhaag! De combinatie tussen rode en groene beuken zorgt voor een uniek aanzicht in de tuin. We vertellen er meer over.

Rode en groene beukenhaag gemengd planten

Wanneer je de kleurencombinatie rood en groen wilt afwisselen, dan kun je simpelweg de rode en groene beuk om en om planten. Je koopt ze op dezelfde hoogte. Houd er rekening mee dat de groene beukenhaag relatief gezien sneller groeit dan de rode beukenhaag.

  • Als je graag de kleur rood wilt laten overheersen, dan kun je bijvoorbeeld ook twee rode beukenhagen naast elkaar planten, met daartussen steeds een groene.
  • Andersom geldt hetzelfde, je kunt tevens twee groene beukenhagen naast elkaar planten met daartussen een rode beukenhaag.

Gemengde beukenhaag dubbele rij planten

Naast dat je een enkele rij beukenhagen kunt planten, kun je er tevens voor kiezen om voor een dubbele rij met gemengde beukenhaag te gaan. Hierbij plant je de beukenhagen zigzag, waardoor de haag dikker is en de planten sneller en compacter dichtgroeien. En het leuke aan een gemengde dubbele beukenhaag is dat je op deze manier de ene kant een groene uitstraling geeft, terwijl de andere kant rood is!

Je plant dus aan de ene kant groene beukenhaag, aan de andere kant rode beukenhaag, dit in zigzag vorm. Hiermee ga je voor een uiterst unieke haag die er vanuit geen enkele hoek hetzelfde uit ziet. Bijzonder is het zeker!

Groene en rode beukenhaag solitair planten

De beuk leent zich ook uitstekend om als solitaire plant gezet te worden. Je kunt lekker variëren en rode en groene beukplanten waar je maar wilt. Ze hoeven dus zeker niet als een gemengde haag naast elkaar te staan. Heb je al een groene of rode beukenhaag, dan is het leuk om als aanvulling nog een aantal solitaire planten in de andere kleur te plaatsen.

Hoe en wanneer beukenhaag gemengd inplanten?

De gemengde beukenhaag kan het best geplant worden tussen oktober en midden april. Dit wanneer er geen vorst in de grond zit en als er de paar dagen vooraf géén heftige regenval is geweest. Zo krijgen de planten de kans om goed te wortelen.

Voor het inplanten van de gemengde beukenhaag houd je een richtlijn van aantal planten per meter aan. Afhankelijk van de hoogte van de planten kom je meestal op 5 planten per meter uit.

Je plant de beukenhaagplanten met de wortelhals net onder grond. Hiervoor maak je een geul en meng je grondverbeteraar door de grond heen. Je vult de geul losjes op (niet aandrukken) en geeft de kersverse gemengde beukenhaag water.

We hebben een uitgebreid artikel geschreven over het inplanten van de beukenhaag en verwijzen je graag hiernaar door voor een uitgebreid stappenplan. Hier lees je tevens hoe je een dubbele beukenhaag inplant.

Gemengde beukenhaag kopen

Wil je een prachtige gemengde beukenhaag kopen? Dan sturen we je graag door naar Haag-planten.nl. Deze gevestigde kwekerij kweekt de rode en groene beukenhagen op een sterke manier op, zodat je direct geniet van vitale planten die goed groeien.

Geen zin om zelf in te planten? Maak dan gebruik van de inplantservice van deze aanbieder! Geef je wensen voor de gemengde beukenhaag door of laat je adviseren. Je profiteert van 3 maanden hergroeigarantie. Shop je gemengde beukenhaag direct op de gewenste hoogte!

Back to list

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *